måndag 28 januari 2008

helstekt kyckling


bäste och enklaste helsteckta kycklingen gör du hur lätt som helst. jag gör det mesta av min mat genom att köra ungefär och på känsla av att... det där borde räcka... eller hur älskling? och hon svarar alltid "det blir säkert bra". prova själv, det blir kanon.

1 hel kyckling
färsk basilika, timjan, rosmarin
salt
chilipeppar eller chili
peppar
olivolja
vitlök
citron

blanda allt i en skål, njut av dofterna, helt grymt. lossa skinnet på kycklingen från filéerna forsiktigt. gnid/lägg blandningen in mellan så att det bular ordentligt. resterande gnider du in utanpå och inuti kycklingen. låt det jobba in sig i kycklingen så länge du kan. 30 minuter om du har dålig tid, 5 timmar om du har god tid. sätt i ugnen på 220 grader i 15 minuter med undersidan uppåt, vänd sedan kycklingen med filéerna uppåt i 30 minuter.

servera med citronpotatis (se recept), ris eller potatisgrateng.

Inga kommentarer: