söndag 9 mars 2008

Grymma aprikosbrödet

detta brödet är veldig gott. efter endel experimenterande så har jag kommet fram till mitt bästa recept på denna. men du som bakar, var inte rädd för att variera och experimentera du oxå. recept är bara en vägledare tycker jag. så här har du en bra vägledare:

300 g vatten
400 g vetemjöl
100 g rågsikt
120 g suredeg av vete
120 g surdeg av råg
ca 10 g jäst
1 klick ljus sirap
15 g salt

Tillbehör:
Aprikoser
russin
solrosfrön
hasselnötter
valnötter


blanda alla ingredienser utom saltet och tillbehören. asistensta i ca 6-10 minuter. tilsätt slatet och asistenta 5 minuter yill. tillsätt sedan den mängden och de tillbehör du önskar. det ä'r bara att dubnka i lite av värje. det blir bra oavsett.

lät jäsa i 2 timmar. rundriv, lägg på plåt och lät de nattjäsa över natten.

in i ugnen på 250 grader i ca 30-40 minuter (95 grader med stektermometer)

då har du ett perfekt bröd till frukost.

PS!! detta brödet håller sig länge på grund av alla tillbehör.

lycka till.


PS2 våga experimnetera sig fram, då blir det ännu roligare, du med lyxlasse.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart ska man experimentera. Det är då brödet fylls med kärlek och blir extra gott.

Anonym sa...

Hej! Ca hur mycket hade du med tillbehör? Jag har många gånger blivit för förtjust i frön och annat att brödet har blivit MYCKET hårt och tyngt...

Anonym sa...

Mors surjanne, tack för senast. Valnötsbrödet var väldigt gott. Vad gentelemannamässigt av dig att låtsas-sova så att du kom sist i Buzz-tävlingen och på så sätt fick gästerna att känna sig som vinnare.

/Magnus